06.06.2017:

Geir Bangstad blir hovedtrener

Geir Bangstad har inngått av avtale med Bergen Elite om å være hovedtrener fra sommeren 2017. Geir er den eneste norske hovedtreneren som har vunnet nordisk gull med et herrelandslag. Videre har han også vunnet kongepokal med Ulriken Eagles i 2009. Bangstad har utdannelse fra Norges idrettshøyskole, Universitetet i Bergen og University of California Berkeley.  Dette i tillegg til diplomtrenerutdannelse og FIBA Europe Coaching Certificate, som samlet gir den beste trenerkompetansen i Norge. Til daglig jobber han som hovedlærer for toppidrett basketball ved Olsvikåsen videregående skole.

 

Langsiktig rekrutteringsstrategi

- Bergen Elite tenker langsiktig og vi har en ung spillergruppe med dedikerte og lojale spillere. Samarbeidet med breddeklubbene, og med Hop i spissen, er godt og rekrutteringen er sikret for mange år fram i tid, sier Geir Bangstad. Bergen Elite har valgt å være åpen om egen rekrutteringsstrategi.

 - Forskjellen mellom de etablerte klubbene i byen og Bergen Elite, er at vi er tydelige på hvem vi er og hva vi står for. Vi har satt oss tydelige mål, og vi har definert hva som er viktig for oss, sier styreleder i Bergen Elite, Fredrik Hannestad.

 

Fakta om Bergen Elite:

  • Klubben har definert seg som breddeklubbenes elitesatsing
  • Stiftet 2014
  • Klubbens mål: Å bli Norges fremste kompetansemiljø innen basketball
  • Sportslig ambisjon: Å spille basketball på internasjonalt klubbnivå
  • Elitesatsing for breddeklubbene Hop, Sandviken og Loddefjord
  • Rekruttering av spillere skjer innenfor klubbsamarbeidet

 

 

 

05.12.2016:

Tanja slutter i Bergen Elite

Styret i Bergen Elite og Tanja Licina er blitt enige om å avslutte samarbeidet. Partene er uenige om veien videre, og derfor er det naturlig at veiene skilles på tross av at vi er midt i sesongen.

Styret i Hop BBK, coach Tanja Licina og styret i Bergen Elite har blitt enige om at Tanja Licina i tiden som kommer skal konsentrere seg om oppgaver på de aldersbestemte lagene i Hop BBK.

- Hop BBK opplever at Tanja er en populær trener for mange av våre spillere, og hun har mange gode egenskaper, sier styreleder i Hop BBK, Terje Hoel.

- Vi ønsker med dette å takke Tanja for innsatsen i Bergen Elite. Vi er strålende fornøyde med samspillet med våre tre samarbeidsklubber, og vi vil spesielt benytte anledningen til å takke Hop BBK for de ressursene de har bidratt med til oss i Bergen Elite – helt fra klubben vår ble etablert i 2014. Bergen Elite er opptatt av at Tanja fullfører sin Trener 3-utdannelse, sier styreleder Fredrik Hannestad i Bergen Elite.

Tanja er innforstått med at treneroppgaven hennes er justert. - I am thankful for a great journey with the Bergen Elite leadership and players during the past 15 months. The time has come for both myself and the club to look elsewhere in continuing to deliver the contributions to our sport. It is a great pleasure for me to continue my work with the HOP BBK, Jenteutvalget as well as Level 3 coaching education this season. sier hun.

Sportslig leder i Bergen Elite, Geir Bangstad, går inn som midlertidig trener for Bergen Elite fram til ny trener er på plass. Bangstad får samtidig innvilget permisjon fra styret i Bergen Elite.

 

 

 

06.08.2015:

Hop og Bergen Elite får kvinnelig hovedtrener

Tanja Licina (29) har spilt profesjonelt på toppnivå i både Sveits, Spania, Ungarn og Sverige. Nå kommer hun til Bergen for å drive klubb- og spillerutvikling for Hop BBK og Bergen Elite.

Tanja kommer opprinnelig fra Kroatia, men har de siste årene studert og vært trener i England.

-Vi er svært fornøyde med endelig å få på plass en ny hovedtrener, sier styreleder i Hop BBK, Sverre Anker Isachsen. Tanja har erfaring fra både bredde og elite samt god utdannelse innen undervisning generelt. Vi er sikre på at vi nå har funnet den rette kandidaten etter å ha vært gjennom en lang søkeperiode. Vi har et langsiktig perspektiv, men vi har foreløpig signert en toårsavtale med henne – med mulighet for forlengelse, sier styrelederen som nå gleder seg til høstsesongen og ny giv i klubben.

Bergen Elite er også svært fornøyd med den nye treneren. – Hun har den kompetansen som vi trenger. Vi er veldig glade for at Hop BBK gir oss mulighet for å benytte Tanja i et tett samspill mellom bredde og elite, sier styreleder i Bergen Elite, Fredrik Hannestad. Hun kommer til Elite Basketball Camp som starter 11. august i Haukelandshallen.

Her er Tanjas egne ord om sin bakgrunn:

-I come from Croatia originally but I first started playing basketball in Serbia when I was 11. I moved to States for 2 years of high school in New York City and 4 years of NCAA Division 1 at the University of Rhode Island. Following that, I played professional basketball in Europe-Hungary, Spain, Sweden and Switzerland-for about 4 years all together. Two years ago, I decided to go back to school to further my studies and to transition into coaching and teaching. I was an assistant player/coach for my team in England for the past two years and a head coach for U16/U18 boys National League teams this past season. I am in debt to my great head coach Lee Davie and the leadership team here in Durham for so much of what now I have for sharing with you. I have also learned a great deal about coaching and sport psychology from my wonderful basketball coach, mentor and a friend Korie Hlede. My coaching as well as teaching philosophy, in the end, is a blend of all of my experiences.

 -In my educational psychology studies I focus on transferable learning skills and formation of life-long learners, continuously looking for ways to maximise one’s contribution and make that contribution individual-specific. I also continue to learn from my players, and my students; I believe that young people have so much to show us and teach us. I am incredibly grateful for being given the opportunity to work with Bergen’s youth and learn more from them in return. It is often not even imaginable how much we can do and how much we can grow through the sport we love to positively affect many areas of our lives. I am looking forward to helping everyone learn about the opportunities, build and strengthen their goals as well as become and reach that what they have set out to accomplish through basketball. Aside from receiving all the funding for my undergraduate, masters and doctoral studies through my basketball performance I was fortunate enough to travel extensively and learn about other cultures. I am excited to learning some of Norwegian language in the upcoming months!! ;-)

 

Hop BBK og Bergen Elite nå på jakt etter en ekstrajobb for Tanja. Rollen som trener gir henne mulighet for å jobbe mer, først og fremst innenfor det hun er utdannet som. Tanja har en bachelorgrad innen landskapsarkitektur, og hun har en master innen pedagogikk der hovedtemaet var læring innen idretten. Tanja holder for tiden på med en doktorgrad innen utdanningspsykologi.

 

 

 

 

 

17.12.2014:

Geir Bangstad blir ny Bergen Elite-trener

Geir Bangstad går inn som ny trener i Bergen Elite etter Jeff Christensen. Dette er en midlertidig løsning fram til sommeren 2015.

Geir Bangstad er for tiden også sportslig leder i styret i Bergen Elite.  - Vi er svært fornøyde med denne løsningen. Geir Bangstad har samarbeidet godt med Jeff Christensen om den trenerfaglige utviklingen av klubben, og dermed vil vi kunne videreføre det gode arbeidet som Jeff har begynt på, sier styreleder Fredrik Hannestad.

Geir Bangstad (41) er en av Norges fremste fagpersonen innen basketballsporten. Han er den eneste landslagstreneren som har oppnådd å vinne nordisk gull for herrer. Geir er FIBA-sertifisert trener, og han er sentral bidragsyter for den nye, norske basketballstrategien; «Den Røde Tråden». Utdanningen hans inkluderer bachelor i pedagogikk fra Universitetet i Bergen, inklusiv Innovation & Entrepreneurship fra UC Berkeley, Diplomtrenerutdanning fra Olympiatoppen/Høgskolen i Bergen og Idrettspsykologi fra samme institusjon. 

Geir Bangstad overtar som trener på et tidspunkt der Bergen Elite er halvveis i serien i sitt første driftsår. Laget ligger på sjetteplass på tabellen i Kvinneligaen. Spillerne på laget er blant de aller yngste i hele serien, og 2014/2015-sesongen må dermed betraktes som et etableringsår for klubben.

 

 

(Foto: John Vint - Copyright 2014)

13.11.2014:

Jeff går til NBA

Hovedtrener i Hop BBK og Bergen Elite, Jeff Christensen, har fått jobb hos amerikanske NBA og han slutter derfor som trener i disse klubbene.

- Vi er fryktelig lei oss for at Jeff må forlate oss. Men vi er samtidig glade for alt det positive han har bidratt med til klubbene og vi er stolte av at verdens beste basketball-liga ønsker ham, sier styreleder i Hop BBK, Sverre Anker Isachsen. Det er fortsatt uklart når Jeff faktisk slutter i klubbene, men han vil sannsynligvis forlate Norge ved juletider.

Jeff Christensen har sitt daglige virke i Norges Basketballforbund, og han slutter dermed også i denne stillingen. Han kom til Norge og Hop BBK første gang høsten 2010, og han trente lag i klubben samtidig som han fungerte som assistenttrener for Ulriken Eagles fram til våren 2011. Jeff fornyet sitt engasjement i Hop BBK fra høsten 2012 og har fortsatt i denne rollen fram til nå. Jeff har videre deltatt i oppbyggingen av Bergen Elite som er elitesatsingen for breddeklubbene Hop, Sandviken og Loddefjord. Samtidig har han vært en av grunnleggerne til Elite Basketball Camp som til nå har blitt gjennomført to år på rad med stor suksess. Elite Basketball Camp vil kunne fortsette med Jeffs deltakelse til tross for at han får seg ny jobb i NBA.

- I Hop har Jeff trent både jentelag og guttelag – i ulike årsklasser. Ved å bruke sin svært gode basketfaglige kompetanse har han ledet ungdommene med en stil og filosofi som har passet godt inn i vår breddeklubb. Jeff har drevet talentutvikling og lagbygging på en vennlig og inkluderende måte og han har vært svært godt likt av alle. Som trener har han vært stabil, arbeidsom, lydhør og lojal, sier Sverre Anker Isachsen.

I Bergen Elite har han vært et viktig ledd i oppbyggingen av den nye klubben. - Jeff har gjort en fantastisk innsats for Bergen Elite i den sårbare oppstartsfasen. Vi er klar over at vi har kunnet dra nytte av hans kompetanse nærmest på lånt tid, og vi ønsker ham lykke til videre, sier tidligere styreleder i Hop BBK og nåværende styreleder i Bergen Elite, Fredrik Hannestad.

Jeff er også fornøyd med den tiden han har vært her:

- My time in Bergen with Hop BBK and Bergen Elite has been very special and an experience I will never forget.  I would like to thank everybody within the Hop and Bergen Elite community for their support and allowing me the opportunity to coach in Norway.  During my time here, I could not have asked for better kids to work with or people to be around.  I am very excited for the direction these young players are heading and look forward to following their continued success.   Hop BBK and Bergen Elite are two of the most professional clubs/organizations I have ever been around and have gone above and beyond to make me feel welcomed and appreciated.  To everybody involved, I thank you.

 

 

Hop BBK vil sammen med Bergen Elite umiddelbart gå i gang med å finne en egnet erstatter for Jeff Christensen.

Jeffs nye jobb går ut på å være NBAs representant i oppbyggingen av NBA Academy i Istanbul, Tyrkia. Dette er NBAs første etablering av NBA Academy i Europa.