24.08.2015:

9 av 10 sier «Det meste var perfekt»!

Takk til deg som deltok på Elite Basketball Camp 2015. Vi håper du hadde det fint. Skjønt, vi vet at du trivdes. Alle de deltakerne som besvarte den elektroniske spørreundersøkelsen i etterkant av campen var veldig godt fornøyde. På spørsmålet om totalinntrykk fra årets camp svarte 9 av 10 deltakere "Svært godt. Det meste var perfekt", mens én av 10 svarte "Godt. Det meste fungerte bra, men enkelte ting kunne vært bedre". Det er inspirerende å få slike tilbakemeldinger! Takk skal dere ha. 

Som arrangør er vi opptatt av å utvikle konseptet Elite Basketball Camp kontinuerlig. Vi opplever at programmet på de tre banene, varigheten på campen, bruk av assistant coachene, coach clinic’en, tidspunktet før skolestart, den varme lunsjen, frukten og draktene nå etter hvert fungerer bra. Årets NBA-coacher, Tim DiFrancesco og Dave Severns, fungerte aldeles utmerket på banene. Det var liten tvil om at strength & conditioning coachen i LA Lakers samt director player developement i LA Clippers koste seg i hallen, og at spillerne var lydhøre og viste dem tilstrekkelig med respekt. Vi syntes det var kjekt å oppleve starstucked basketungdom som viste seg fra sin aller beste side.

Til forskjell fra tidligere år, ble programmet i år spesielt tilpasset den kompetansen som Tim DiFrancesco har. Det medførte at mye fokus ble lagt på oppvarmingsøvelser, tøyning, ernæring og styrkeøvelser. Dette var kanskje litt uvant for noen av spillerne, men det er liten tvil om at dette var både riktig og nyttig. Flere av deltakerne uttrykte spesiell tilfredshet med nettopp denne delen av årets program. For øvrig var det mye øvelser og driller, og det ble spilt kamper hver dag. Kamper hører jo med på en camp – men er kanskje ikke det smarteste å bruke mye tid på dette hvis målet er å høste mest mulig kompetanse fra de amerikanske NBA-coachene.

De fire dagene ble avsluttet med en seanse der deltakerne fikk autografer fra NBA-coachene og der man fikk fotografere seg selv sammen med celebritetene. Etter en samlet fotoseanse med alle coachene og deltakerne, holdt NBA-coachene flotte taler til ungdommen. Dette var engasjerte taler om viktige ting; Om hva som skal til for å bli god, om forholdet til det annet kjønn, om ikke å la seg fortape i sosiale medier, viktigheten av gode holdninger, og mye annet. Ungdommene satt musestille og lyttet intenst til de engasjerte amerikanerne. Seansen ble avsluttet med en nesten timeslang «pressekonferanse» der deltakerne kunne stille spørsmål til NBA-coachene – om nærmest hva som helst. Amerikanerne fikk både kloke og pinlige spørsmål fra spillerne, og mange lurte på hvordan livet i NBA fortoner seg – sett fra innsiden. I et lite øyeblikk virket det som om avstanden fra Haukelandshallen til Los Angeles slettes ikke var så lang. LA Clippers-coachen Dave Severns ble for eksempel spurt om han var villig til å ta med Chris Paul-drakten til en av de norske deltakerne, få den signert av Chris Paul, og returnere den til spilleren i Norge i etterkant. Dave Severns svarte spontant «ja» på utfordringen, og resultatet ble at han oppfylte den norske spillerens drøm om en personlig signatur av sitt største forbilde. Oppdraget ble utført mindre enn et døgn etter at Severns hadde landet i Los Angeles. Denne lille historien forteller ganske mye om hvilke personligheter vår samarbeidspartner Jeff Christensen har klart å få tak i til Elite Basketball Camp. Det er nok ikke mange som egentlig er klar over hvor heldige vi er som får tak i slike NBA-ressurser – år etter år. Kjenner du til europeiske basketballcamper som er tilgjengelige for nordiske basketballspillere – med slike trenerressurser fra NBA? Vi er rett og slett ganske stolte over det vi har fått til med Elite Basketball Camp.

Vi regner med at plassene på neste års Elite Basketball Camp fylles opp raskere enn i år. Som kjent ønsker vi maksimalt 96 deltakere på Elite Basketball Camp – for å sikre så høy kvalitet på campen som mulig. Vi mener at man ikke bør stue maksimalt med deltakere inn i Haukelandshallen dersom målet for campen er å få best mulig basketballfaglig utbytte av fire dager med NBA-coacher. Og når de 96 plassene er fylt opp, ja, da er det fullt. Da må man være raskere med å bestemme seg ved neste korsvei.

Som arrangør har vi fått tilbakemeldinger fra enkelte om at Elite Basketball Camp er en kostbar affære. Spesielt for østlendinger som får hotellovernatting og reisekostnader på toppen av deltakeravgiften. Det er forståelig. Men vi mener likevel at deltakeravgiften på 2.990,- kroner for fire dager med NBA-coacher er et godt tilbud. Vi er veldig opptatt av å sikre høy basketballfaglig kvalitet på campen, vi ønsker at alle deltakerne skal få skikkelige Macron-drakter inkludert i deltakeravgiften, og vi vil at maten skal være både sunn og næringsrik. Kostnaden med å bringe de amerikanske coachene med fly til Norge, overnatting, og mye annet, gjør at vi ikke kan gå lavere i pris. I praksis har arrangementet så vidt fått dekket sine utgifter i disse første årene.

Når lysene nå er slukket i Haukelandshallen, så har startskuddet allerede gått for planlegging av neste års camp. Vi vet ennå ikke hvem vi får tak i til Elite Basketball Camp 2016. Vi håper at vi kan røpe hvem som kommer allerede i januar 2016. Påmeldingen vil være tilgjengelig i BBall fra februar, og da gjelder det å være rask for å sikre seg plass. Vi har allerede hørt om mange deltakere fra årets camp som er overbevist om at de vil være med neste år også. Spesielt de eldste ungdommene vil øke i antall – skal vi tro utsagnene fra årets begeistrede basketungdommer.

Takk for denne gang. Vi gleder oss til å se deg igjen til neste år.

 

Mvh

 

Fredrik Hannestad

Styreleder I Bergen Elite

– og teknisk arrangør av Elite Basketball Camp

 

 

Learn from the best – fire dager med NBA-coacher.

(Vil du se bilder fra årets Elite Basketball Camp? Vil du ha nyheter? Følg Facebook-sidene til Elite Basketball Camp!)

 

 

 

 

23.02.2015:

Historisk NBA-møte i Bergen

Det skrives norsk baskethistorie når vi for første gang kan ønske velkommen til to nåværende NBA-coacher under Elite Basketball Camp 2015. Aldri før har to nåværende NBA-coacher undervist norske ungdommer her i Norge.

Nå gjenstår det bare å se om norske basketballtalenter kjenner sin besøkelsestid og melder seg på til Elite Basketball Camp i Haukelandshallen 11.-14. august 2015.

Arrangementet kan ta imot 96 spillere og et ubegrenset antall trenere som også kan utvikle sine  ferdigheter ved å lære av de beste. Det er de første 96 spillerne som melder seg på og betaler, som får plass. Påmelding før 1. mai gir dessuten 300 kroner i rabatt.

Det er NBA-coachene Tim DiFrancesco og Dave Severns som kommer til Elite Basketball Camp. DiFrancesco er nåværende Head Strength and Conditioning Coach for LA Lakers. Det betyr at han løpende jobber med blant andre Kobe Bryant i forbindelse med spørsmål som har med kosthold, fysisk trening, kondisjon, osv. å gjøre. Dave Severns er for tiden Director Player Development for LA Clippers. Det innebærer  at han jobber med talenter som Blake Griffin og Chris Paul.

Dessuten kommer Program Director for NBA Basketball School i Europa, Jeff Christensen, til campen. Han er med og arrangerer Elite Basketball Camp og har tidligere vært trener i Hop BBK, Bergen Elite og Ulriken Eagles.

- Som arrangør er vi stolte av at vi har klart å få tak i trenerressurser som basketballcamper i resten av Europa knapt nok får tilgang  til. Nå forventer vi at basketballtalentene står i kø for å få plass på campen. Det er førstemann til møllen, sier styreleder i Bergen Elite, Fredrik Hannestad.

Påmelding til Elite Basketball Camp gjøres via egen profil i BBall. Spillere og trenere logger seg inn og melder seg på samtidig som man betaler for deltakelsen. Nytt av året er bedre tilrettelegging for tilreisende deltakere. De første  som melder seg på kan få rimelig hotellovernatting midt i Bergen sentrum.

Se nettsiden til Elite Basketball Camp

Følg oppdateringene på Facebooksidene til Elite Basketball Camp