Elite Basketball Camp

Elite Basketball Camp er en høykvalitets basketballskole for spillere (camp) og trenere (clinic). Arrangementet finner sted i Haukelandshallen, Bergen, i august hvert år. Trenere fra NBA (National Basketball Assosiation) i USA kommer til Bergen for å undervise inntil 96 spillere fra 13 år og oppover. Hvis eldre spillere ønsker å delta, etableres egen elitegruppe. For norske trenere er det ubegrenset med antall plasser.

Les mer: www.elitebballcamp.no

 

Historie – se hvem som tidligere har undervist under Elite Basketball Camp:

  • Dave Severns (LA Clippers, Director Player Development): Severns er trener for NBA-stjerner som Blake Griffin og Chris Paul i LA Clippers. Deltok i 2015, 2016 og 2017.
  • Steve Frankoski (Cleveland Cavaliers, Player Development Coach): Frankoski jobber tett med spillere som LeBron James og Kyrie Irving. Deltok i 2017.
  • Dan Burke (Indiana Pacers, Assistant Coach): Burke coachet i 27 NBA-sesonger, herunder NBA-finalene i 2000 og sammen med coach-legendene Larry Bird og Isaiah Thomas. For tiden trener han blant andre NBA-stjerner som Paul George, Rodney Stuckey og Monta Ellis. Deltok i 2016.
  • Tim DiFransesco (LA Lakers, Strength & Conditioning Coach): DiFransesco er en av trenerne til tidligere superstjerne Kobe Bryant, og for øvrig trener han han Dwight Howard, Steve Nash og Pau Gasol. Deltok i 2015.
  • Kenny Anderson: Anderson går for å være tidenes pointguard fra New York! Han har spilt 14 sesonger i NBA og var NBA All Star i ’94. Ble ranket som #2 overall NBA Draft Pick. Deltok i 2014.
  • Sean Rooks: Rooks spilte 12 sesonger i NBA, hovedsakelig for LA Lakers, LA Clippers, Mavericks og Timberwolves. Var kollega med Kobe Bryant og Shaquille O’Neal. Var assistant coach for Sioux Falls Skyforce. Døde dessverre 7.6.2016, og det var årsaken til at samtlige drakter under Elite Basketball Camp i 2016 bar «Sean Rooks’» draktnummer #45 – til minne om Sean Rooks. Deltok i 2013 og 2014.
  • Greg Minor: Minor  spilte fem år i NBA. Han kom på tredjeplass i NBA Slam Dunk Contest ’96. Er assistant coach for Canton Charge. Deltok i 2013.
  • Doug Overton: Overton har spilt i NBA i 10 år, hovedsakelig for Washington Wizards, Philadelphia 76ers, LA Clippers og Boston Celtics. Scoret 2.253 poeng i NBA. Deltok i 2013.