OM BERGEN ELITE

Bergen Elite ballklubb er et idrettslag tilknyttet Norges Basketballforbund. Vi har aktivitet i både vår Samfunnsavdeling (Bergen Elite Samfunn) og i vår Sportsavdeling (Bergen Elite Basketball).

Bakgrunn og historie

Bergen Elite ballklubb ble stiftet 6. mai 2014. Vår grunnleggende filosofi er å bruke sosiale arenaer til å skape trygghet, mestring og progresjon. Bergen Elite er en kompetansedrevet organisasjon hvor vi som et nedfelt prinsipp er opptatt av at all aktivitet skal være ledet av kompetente ledere. Ballklubben, i forlengelsen av våre samarbeidsklubber (Tertnes IL, Loddefjord IL, Hop BBK og IL Sandviken), omtales som «breddeklubbenes elitesatsing».

I vår Sportsavdeling gjennomfører vi aktivitet under paraplyen til Norges basketballforbund (NBBF). Bergen Elite Basketball har seniorlag i både dame- (BLNO Kvinner) og herreserien (1. divisjon Menn). Vår sportslige filosofi går ut på at spillere i våre breddeklubber skal forbli i sine aldersbestemte lag samtidig som de er tilknyttet elitesatsingen i Bergen Elite. Vår rekrutteringsstrategi går ut på å utvikle spillere først i egen breddeklubb og deretter i Bergen Elite. Blant våre egenutviklede sportslige produkter finner du vår årlige Elite Basketball Camp og andre utviklingscamper.

I vår Samfunnsavdeling gjennomfører vi prosjekter på vegne av stiftelser, forbund og andre oppdragsgivere. Vi skaper trygghet, mestring og progresjon hos barn og unge ved at vi kun benytter instruktører og veiledere med høy faglig kompetanse innenfor den aktiviteten de leder. Videre stiller vi aldri krav til registrering eller medlemskap for å kunne delta på vår aktivitet. Alle aktiviteter i Bergen Elite Samfunn skal være inkluderende og utviklende i sin natur. Vi gjennomfører prosjekter basert på følgende samfunnsrettede og egenutviklede produkter:
• EasyBasket for alle
• StartOppLekene
• Skolebasket
• Sommerliga
• Kurs og trening
Blant prosjektene våres kan nevnes Aktivitetsprosjektet iLooL, StartOppBergen, Aktivitet for alle, Pusterom for ildsjeler, #Basketjentene, Kom-igjen-prosjektet, Aktivitet i sykehus driftet av idrettslag og Rekruttering av eldre til basketballaktivitet i Bergen.

Organisasjonskart

I vår Sportsavdeling er målet vårt å spille basketball på internasjonalt klubbnivå. I vår Samfunnsavdeling er målet å bidra med kompetanse til samfunnet. Det er verdt å merke seg at vår Sportsavdeling er medlemsbasert, mens vi i vår Samfunnsavdeling har aktiviteter som ikke krever noen form for medlemskap.

Organisasjonskart

Styret

Styremedlemmene

Fredrik Hannestad

Fredrik Hannestad

Fredrik er styreleder i Bergen Elite ballklubb. Sammen med Geir Bangstad var han med og startet klubben i 2014.

POSISJON : STYRELEDER

Johan Fredrik Bøschen Sandal

Johan Fredrik Bøschen Sandal

Johan har bakgrunn fra IL Sandviken og har lang erfaring fra ulike styreverv - også innen andre idretter.

POSISJON : STYREMEDLEM

Roar Berge

Roar Berge

Roar representerer IL Sandviken i styret i Bergen Elite ballklubb.

POSISJON: STYREMEDLEM

Hege Hovland

Hege Hovland

Hege representerer Loddefjord IL i styret i Bergen Elite ballklubb.

POSISJON: STYREMEDLEM

Erlend Keilen

Erlend Keilen

Erlend representerer Hop basketballklubb i styret i Bergen Elite ballklubb. Han var tidligere styreleder i Hop.

POSISJON: STYREMEDLEM

Anne Marie Fenstad

Anne Marie Fenstad

Anne Marie representerer Tertnes basket i styret i Bergen Elite ballklubb. Hun var tidligere leder av Tertnes basket.

POSISJON: STYREMEDLEM

Vis mer

Mer om Bergen Elite

Hvorfor etablerte vi Bergen Elite ballklubb?

Bakgrunn og historie

Bergen Elite ballklubb ble etablert fordi gründerne Geir Bangstad og Fredrik Hannestad hadde en ambisjon om å skape en klubb som var annerledes enn de som fantes i Norge. De mente at norske basketklubber stod overfor primært tre hovedutfordringer:
- Kulturelle- (silotenkning, "fisking" av spillere mellom klubber, misunnelse)
- Sportslige- (stort spillerfrafall, svak rekruttering, intet klart skille mellom topp- og breddekultur, liten respekt for kompetanse)
- Økonomiske- (klubber med svak økonomi, sponsortørke, dugnadsbaserte driftsmodeller)

Bergen Elite som klubb ble definert som et svar på å møte disse tre hovedutfordringene.

Bergen Elite ballklubb ble stiftet 6. mai 2014. Klubben startet opp med seriespill for senior damer ("Kvinneligaen", idag "BLNO Kvinner") høsten 2014.
Oppstartet for herrene kom noe senere. Seriespill for senior herrer (2. divisjon) startet høsten 2020, men seriespillet ble begrenset på grunn av pandemien.

Elite Basketball Camp ble første gang arrangert i 2013, basert på et konsept utviklet av Jeff Christensen, Geir Bangstad og Fredrik Hannestad. Den gangen var det Hop basketballklubb som var teknisk arrangør. Bergen Elite overtok rollen som teknisk arrangør da klubben ble stiftet i 2014.

Tema 3

Tema 4

Vis mer

Klubber

Bergen Elite er "breddeklubbenes elitesatsing". Dette er "våre" breddeklubber:

Klubber
Tertnes Basketballklubb produkter-img
Tertnes Basketballklubb

Tertnes Basketballklubb (tidligere Ulset Basketballklubb) er en breddeklubb som lar barn og unge drive basketsport på Tertnes - nord for Bergen. Tertnes Basketballklubb inngår i Tertnes Allianseidrettslag som også omfatter idrettene turn, alpint, fotball og håndball.

Tertnes Basket
IL Sandviken produkter-img
IL Sandviken

Idrettslaget Sandviken omfatter idrettene fotball, håndball og basketball. Innen basketball er IL Sandviken en breddeklubb som ønsker å utvikle seg gjennom Bergen Elite-samarbeidet.

IL Sandviken - Basket
Loddefjord IL produkter-img
Loddefjord IL

Basketgruppen i Loddefjord IL representerer én av mange idretter i klubben. Loddefjord IL er en av byens største idrettsklubber, og de holder til vest for Bergen. I løpet av 2024 får klubben ny idrettshall i Alvøen.

Loddefjord IL
Hop BBK produkter-img
Hop BBK

Hop Basketballklubb er en breddeklubb som favner basketinteresserte barn og ungdom på Nesttun, Hop og Paradis - syd for Bergen sentrum. Hop BBK er blant de aller største basketballklubbene i Bergen.

Hop BBK

Artikler og referanser

Oversikt med artikler og referanser

Lager dokumentarfilm

05/02/2023

Lager dokumentarfilm

Bergen Elite har innledet et samarbeid med en dokumentarfilmskaper for lettere å nå ut med relevant informasjon til målgruppene.

Ellevilt for 6. klassingene

23/11/2022

Ellevilt for 6. klassingene

Bergen Elite arrangerte skoleturnering i basketball for uøvde 6. klassinger i Haukelandshallen.

Med klubben til EuroLeague

18/11/2022

Med klubben til EuroLeague

Spillere og ledelse i Bergen Elite dro til Litauen for være med på toppkamp i EuroLeage.

Fra USA til Bergen for å delta på basketcamp

18/08/2022

Fra USA til Bergen for å delta på basketcamp

Brando (13) fra Los Angeles reiste til Bergen for å delta på Elite Basketball Camp.

Les Mer

Geografi

Her ser du hvor Bergen klubbene våre har tilhold

Geografi

Kontaktinformasjon

Benytt skjemaet nedenfor, eller send e-post til bergenelitebasketballklubb@gmail.com